Murolekoski

Muroleenkoski sijaitsee n.50 km pohjoiseen Tampereelta. Muroleenkosken vieressä sijaitsee Vankaveden ja Ruoveden yhdistävä kanava. Muroleen koskessa järjestetään Kajakin keväinen-suosittu koskimelontakurssi. Paras ajankohta melomiseen Muroleessa on toukokuun puoliväli, jolloin Näsijärven vesi on alhaalla, mutta virtaus koskessa suuri. Näsijärven vedenpintaa nostetaan kohti juhannusta siten, että kesäkuun lopulla koski on menettänyt voimansa.

Pelipaikkoja koskessa on useita; surffiaalto, terävä virran raja ja kohtalaisia aaltoja kauden ollessa parhaimmillaan. Kosken ylitse kulkevan sillan keskimmäisen välin taakse syntyy surffauskelpoinen seisova aalto. Toukokuussa aalto on pitävä ja siihen on helppo laskea takaperin. Parhaiten aaltoon pääsee laskemalla keskimmäisen sillan jänteen oikean puoleisen jalan vieressä olevaan akanvirtaan. Tästä on helppo jatkaa keskelle päävirtaan ja aaltoon.

Päävirtaan syntyy keväällä pitkä aallokkoketju, josta saa hyvän vauhdin sekä pientä pompotusta kajakille. Päävirran vasemmalla puolella on terävä virran raja jossa voi harjoitella perän / keulan upotuksia. Uimareissujen varalta on syytä huomioida kosken voimakas virtaus joka kuljettaa uimarin nopeasti keskelle suvantoa. Matka rantaan tuntuu pitkältä etenkin talvella, jolloin vesi on aika kylmää. Ikävintä uintireissussa on tavaroiden keräily Kurun keskustan rantamaisemista.